Levensportret Senioren

Wat is een levensportret

Een levensportret voor senioren is een videoportret waarin de hoofdpersoon de balans van zijn of haar leven opmaakt en persoonlijke ervaringen deelt, op video als herinnering voor nu en later.

Voor wie is een levensportret

Een levensportret is voor senioren, de partner, kinderen, familie, en naasten. Een levensverhaal op video kan ook als mooie herinnering dienen als iemand een ernstige ziekte heeft. Zo blijft de persoon in woord en beeld vereeuwigd.

Waarom zou je het willen

Vragen uw kinderen of uw kleinkinderen wel eens over hoe het vroeger was toen u jong was? Een levensportret is een video over uzelf. In deze video kunt vertellen over uw leven of een deel daar van, bijvoorbeeld hoe u als kind was en uit wat voor gezin u komt. En hoe u uw vrouw of man heeft ontmoet. Een levensverhaal op video is een blijvende herinnering aan uw leven of dat van andere dierbaren. Foto’s zijn mooi maar als iemand er niet meer is dan weet je na verloop van tijd bijvoorbeeld niet meer hoe iemands stem klonk. Met een levensportret op video blijft iemand in blijvende herinnering.

Wat is de meerwaarde

U als senior heeft vaak interessante verhalen, u heeft al een leven achter zich. U heeft bepaalde gebeurtenissen meegemaakt zoals de Tweede Wereldoorlog of de Watersnoodramp van 1953: gebeurtenissen die een vereeuwiging van het verleden zijn, en waar wij lessen uit kunnen trekken over de mooie en duistere kanten van het leven. Familieverhalen die worden verteld, van generatie op generatie. Maar ook anderen dingen, die interessant of boeiend zijn om te horen voor de kinderen of kleinkinderen. Of voor anderen die u hebben gekend.

Hoe word het gemaakt

De lengte van het portret is tussen de 15 minuten tot een uur. De inhoud van een levensverhaal op video, bespreken we samen. U kunt zelf bepalen welke voorwerpen en / of foto’s u wilt gebruiken. In het voorgesprek worden de wensen en de mogelijkheden besproken.

Na de opnames ga ik monteren en is de film in ongeveer een week klaar. De opnamen kunnen bij u thuis worden gemaakt, maar ook op een andere locatie. De film wordt op een USB-stick aangeleverd. Daarnaast is het ook mogelijk om de film op een M- disk te zetten.

wat zijn de kosten

De kosten voor een levensportret op video voor senioren zijn , €450. Dit is inclusief btw het voor gesprek om te filmen, de eerste montage de definitieve montage en het afleveren van de video. Heeft u vragen over het proces? Neem dan contact met mij op, (per mail of telefoon) ik beantwoord graag al uw vragen.