Levensverhaal

uw leven op Video

Levensportret  van een man van 85 jaar

Levensportret?

Vragen uw kinderen of uw kleinkinderen wel eens over hoe het vroeger was toen u jong was? Een levensverhaal is een film over uzelf. In deze film kunt vertellen over uw leven of een deel daar van, bijvoorbeeld hoe u als kind was en uit wat voor gezin u komt. En hoe u uw vrouw of man heeft ontmoet. Een op video is een blijvende herinnering aan uw leven of dat van anderen dierbaren. Foto’s zijn mooi maar als iemand er niet meer is dan weet je na verloop van tijd bijvoorbeeld niet meer hoe iemands stem klonk. Met een levensportret op video blijft iemand in blijvende herinnering.

Ouderen hebben vaak interessante verhalen,ze hebben al een leven achter zich. Ze hebben bepaalde gebeurtenissen meegemaakt zoals de Tweede Wereldoorlog of de Watersnoodramp van 1953: gebeurtenissen die interessant of boeiend kunnen zijn om te horen voor de kinderen of kleinkinderen.Maar ook voor anderen die zij hebben gekend.

Een levensportret kan voor u zelf, de familie,anderen naasten zijn. Een levensverhaal op video,kan ook als mooie herinnering dienen als iemand een ernstige ziekte heeft, of niet lang meer te leven heeft. Zo blijft de persoon in woord en beeld vereeuwigd. De lengte van het portret is tussen de 15 minuten tot een uur. De inhoud van een levensverhaal op video, bespreken we samen. U kunt zelf bepalen welke voorwerpen en of foto’s u wilt gebruiken. In het voorgesprek worden de wensen en de mogelijkheden besproken.

Na de opnames ga ik monteren en is de film in ongeveer een week klaar. De opnamen kunnen bij uw thuis worden gemaakt, maar ook op een andere locatie. De film wordt op een USB-stick aangeleverd. Daarnaast is het ook mogelijk om de film op een M- disk te zetten.

De kosten voor een levensportret zijn o.a. afhankelijk van de duur van de film. Wilt u weten wat de kosten zijn, of heeft u vragen over het proces? Neem dan contact met mij op, ik beantwoord graag al uw vragen.